top of page
ZÄTA OPEN TAR EN PAUS...

Hej allihopa!

Jag har nu tagit ett tufft beslut angående ZÄTA OPEN.

Efter många händelserika år och många roliga möten med alla möjliga människor har jag nu landat i beslutet att jag kommer att pausa arbetet med Zäta Open på obestämd tid.

Jag startade Zäta Open 2016 och det var då världens första tennistävlingen för människor med alla sorters funktionsvariationer som ville spela på lika villkor. Vi har under dessa åren hunnit med tre tävlingar som hela tiden utvecklats och utvidgats. Jag har fått vara med i TV4:s morgonsoffa, jag har varit med i buren i Musikhjälpen, jag har fått pris som “Årets unga ledare”, framröstad som Bedrup stipendiat i nordöstra Skåne och mycket mycket mer. Allt för att föra fram budskapet om Zäta open och vad tävlingen står för - Tennis, Glädje, Gemenskap.

Mitt mål var enkelt, jag skulle göra en förändring inom tennisen och parasporten överlag, alla skulle vara välkomna, alla skulle få idrotta på lika villkor, oavsett vilka förutsättningar man hade.

Vägen dit har inte varit lätt och jag har stött på många hinder längs vägen.

Det har varit många som inte velat lyssna eller se problemen som funnits, samarbeten har brutits och jag själv har flera gånger varit på väg att ge upp. Trots detta har jag fortsatt och skaffat mig många nya erfarenheter längs vägen.

Tiden det krävs att anordna egna tävlingar finns helt enkelt inte där, då jag i nuläget har skola och planer på att studera vidare.

Istället kommer jag nu att hjälpa till att starta tävlingar och hjälpa klubbar att få igång sin parasport verksamhet, samt fortsätta med mina föreläsningar för att sprida informationen.

Redan om 2 veckor spelas RING OPEN i Söndrums Tennisklubb (en tennistävling jag hjälpt till att starta upp).

Förbunden (både nationellt och internationellt) har jag fått, från att blunda för problemen, till att idag ha ett pararåd som arbetar med att inkludera ALLA.

Tennisen har gått från att, när jag startade Zäta Open 2016, bara vara för rullstolsburna, till att idag ha spelare och tävlingar i nästan alla kontinenter och flertalet länder.

Frågan om Parasporten har även lyfts i riksdagen och parasporten överlag har fått ett rejält uppsving.

Det har tagit många timmar och mycket slit men, jag kan verkligen se tillbaka på mitt arbete och känna mig stolt! Jag ville skapa en förändring och det känner jag att jag gjort.

Stort tack till min familj, sponsorer och frivilliga som varit med på min resa och gjort allt möjligt.

Zäta Opens sociala medier kommer att finnas kvar och uppdateras med det fortsatta arbetet som jag gör inom paraidrotten (Som ni mer än gärna får hänga med på)!

(Kunde en 15-åring från Hässleholm, så kan du också!)

Tillsammans gör vi skillnad!

Vi ses igen, i någon form!

Mvh

Elof Zetterberg, grundare av Zäta Open

bottom of page